FUCK the reality

Effektiv i stallet

Allt sket sig imorse och jag är ledsnare än nånsin typ, allt blir bara fel fel fel - heeeela tiden :'( FML

Mamma kom ju ner till sthlm idag och så skulle vi käka lunch innan vi åkte till stallet och då hängde Arvid med oss, supermysigt och jättegott :)
Arvid åkte hemåt sen och jag och mamma åkte ut till stallet.
Väl där ute efter en jävla massa skitsnack (som vanligt, haha) så mockade jag och gjorde mat till Colis och tog in henne från hagen så fick hon stå och mumsa lite hö medans jag plockade fram bommar osv i ridhuset.

Dagens övning

När jag travade fram henne höll jag mig längs fyrkantsspåret och i varje hörn samt vid mitten av båda långsidorna la jag in små volter och flyttade henne undan innerskänkeln. Sen så började jag trava över bommarna på volt i båda varven. Colis gick som en klocka verkligen, va så himla roligt :)
I galoppen höll jag mig på 3 stora volter över hela ridhuset.

Sen när jag skulle börja med 4-studsen (sockerbitar med snehöjda bommar) så vart hon heeeelt tokig, gick typ inte att bromsa för 5 öre!! Att hon va så taggad är inte så konstigt då vi kanske bara har hoppat typ 2 småsprång på 7 veckor ^^ Fick till de tillslut så avslutade då med att trava av henne och sen fick hon skritta av sig sj medans jag plockade in alla bommar, duktig heztis :)

Hon va gaaaanska svettig efteråt (jag med för den delen, haha) och eftersom de va så härligt väder ute så valde jag att spola av hela henne sen fick hon stå och torka medans jag va duktig och smörjde av all min utrustning, gör de alldeles för sällan, tyvärr! Städade även mina hyllor och sorterade alla täcken, schabrak osv :)

Va i stallet från 13-18 idag och nu kom Arvid nyss hem så vi ska väl käka middag och sen blir de film och sova, är helt döööööd..

.

Den som gömde nyckeln till lycka gömde den iaf jävligt väl


Vår? :D

Kom precis in från en promenad med Rizzla i de fina vädret. Massa snö har smält bort utanför oss och solen värmde verkligen :D Hoppas hoppas hoppas att våren hittar hit nu lagom till mars, skulle va så jävla underbart!
Jag påverkas extremt mkt av vädret och tiden på året och vinterhalvåret är ju självklart värst. Kalla, mörka dagar drar ner mig sjukt mkt och jag får nästan aldrig ngt gjort, känner mig bara orkeslös, matt och trött på allt. Senast igårkväll kände jag mig jättenere och så vaknar man upp idag till strålande solsken, då kan man ju inte bli annat än glad, lr hur? :D

Nu ska jag dricka min kopp te och fixa mig innan jag ska ner och handla och sen raka vägen ut till stallet :)

Hur ska ni spendera den här härliga dagen? :D

Bjuder på denna sjukt snygga bild som Ronja tog i veckan när vi satt och solade på stallplan och drömde oss tillbaka till thailand, haha xD



Djuren djuren djuren

Ja va vore livet utan mina fina djur? Ingenting!

Igår hade Collina vilodag, hon har tuffat på så bra sen 'igångsättningen' så tyckte hon kunde behöva de :) Skulle nämligen ändå bli en snabbis i stallet eftersom jag skulle iväg och handla foder till båda djuren. Collina fick 3 säckar mustang allround müsli som jag köpte sist och hon har funkat bra på de så :) Hon har ju ätit mustang i 2 år nu men hon äter ju alltid havrefritt annars men eftersom hon har blivit så jäääävla seg nu när man riktigt kommer åt henne i ridningen så prövade jag den med havre och jag är jättenöjd, även Collina :D

Till de andra djuret då? Jo Rizzla fick pröva royal canin chihuahua junior som hon älskade!! :D har jättesvårt med mat när de gäller henne men detta glufsade hon glatt i sig :D jätteskönt! Köpte även skor till henne så nu ska hon slippa frysa/skada tissetassarna :) hon går redan jättebra i dom så tror hon snart kommer uppskatta dom lika mkt som sina varma kläder :)

Ska till stallet om en stund men får bli att trimma i ridhuset idag ist för jogging ute då de lär va minst lika mkt isgata där ute som här hemma :/

Bild på skorna samt när hon gör vacker tass som hon lärde sig i förrgår :D


Nytt till lillan

Hittade en helt underbar sida med hundkläder (mest overaller) idag och blev kär i denna som ska beställas till Rizzla nästa vecka :D Billiga va dom också!


Ni hittar den och många många fler hos http://www.neddhundklader.se/ :)

Min bästa vän

Så många ggr som du dragit upp mig ur skiten, fått mig att kämpa fast jag velat ge upp.
Du har alltid räddat mig för du finns alltid där, du dömmer mig inte och du står alltid på min sida.
Du va min dröm som blev sann och jag har lovat dig att de ska va vi föralltid.
Hur jobbigt allt i livet än är så kämpar jag på, för din skull och du får mig alltid att glömma problemen om så bara för ett par timmar.
Jag är inte mig sj utan dig, de har jag tyvärr redan fått uppleva.
Jag vet inte va jag skulle göra utan dig och vill inte behöva ta reda på de heller.
Kommer föralltid stå i skuld till dig för allt du gjort för mig.

Min bästa vän i hela världen
Jag älskar dig så ofantligt mkt, min röda fara ♥


Paniken bara ökar, jag kvävs snart..

Pulsa i snön

Va lite tidsbegränsad i stallet igår då jag skulle hem och tvätta så blev ingen ridning utan longerade Collina ute på ridbanan. Tänkte först va i ridhuset men sen såg jag hur mkt orörd snö de va på banan så tänkte att hon kunde få lite extra träning genom att pulsa där :)
De va de minsann lite jobbigt för fröken hihi men de hindrade inte henne från att bocka och sparka som en åsna haha, stod och skrattade bra länge åt hennes påhitt xD

Slänger in lite printade bilder från igår och i helgen kanske de blir ridbilder om jag får med mig älsklingen ut till stallet :) :)


Stor hund?

Älskade Rizzla ♥

Världens underbaraste lilla hund! Vet inte va jag skulle göra utan henne, helt seriöst. Hon är med mig varje dag i stallet, förutom just när jag är på hästryggen då får hon ligga inne i varma sadelkammaren bland alla Collinas gosiga täcken hihi :)
Talesättet " en hund blir va du gör den till " stämmer verkligen sååå bra!!

Chihuhua ♥

Påsen är en 250g, haha



Uppe på ryggen igen

Igår blev de då första uppsittningen på Collina på ca 2 v. Skrittade henne i ridhuset i ca 25 min. Hon va lite på tårna såklart så jobbade henne med lite lösgörande såsom cirkla runt varje hinder och flytta undan för innerskänkeln. Slappnade av till slut och gjorde riktigt bra ifrån sig :)
Eftersom kl va strax efter 7 och de antagligen inte skulle in ngn mer i ridhuset så red jag ut och släckte från hästryggen och då fick hon tokfnatt! Började studsa åt alla håll och när vi kom ner utanför ridbanan skulle jag prata med en i stallet och då stod hon både och stegrade och slog bakut, helt stollig och kunde knappt skritta dom 10 m till stallet haha, toka!

Idag blir de lite samma som igår tror jag, skritta över lite bommar om de ligger kvar :)

Collina oktober 07, första veckan hos mig :)

Kvällssyssla

Stallet blev senare än va jag hade tänkt idag men fick ett städryck tidigare idag så jag körde på ett bra tag, långt ifrån klart men känns iaf sknt med 3 'rum' klara :D

Måste få ordning FORT hemma för kanske får en besiktingstid ganska snart och måste verkligen börja packa ner allt i flyttkartongerna :O För er som inte känner mig så kan jag berätta att vårat byte gick ju igenom, fick beskedet när vi va i thailand så här i månadsskiftet flyttar vi till vår nya lägenhet :D Är såååå glad!!!

Så med andra ord så får stallet bli ikv ist, ska åka om typ 30 min. Dock blir de ingen ridning idag utan ska kolla henne på lina hur hon ser ut i benen så får jag börja rida henne imorn om allt ser ok ut :)

Bild från Runsten 07 lr 08

Stalldax

Ska alldeles strax åka till stallet och ta hand om min prinsessa :)
Blir hennes sista chilldag idag för imorn ska jag börja rida igen :D

Världens vackraste  ♥


Lite gladare :)

Colis ben va tack och lov bättre idag så behöde inte linda om henne :)

Sen så hade tydligen lekt utbrytarkung för hon hade sprängt hela sin grind till hagen och hade sprungit runt och roat sig lite på egen hand tills Izza fått tag i henne haha ;D
Inte så konstigt att hon har extra överskottsenergi iofs då hon stått i 2 v nu + att när vi handlade foder förra veckan så köpte jag müsli och pellets med havre, självklart från mustang fast inte havrefritt denna gng och de va väl en sisådär 3 år sen Colis stod på ngn form av havre sist så jaa, haha xD

Nu hinner jag faktiskt inte blogga mer, måste hoppa in i en dusch och fixa mig för jag och Arvid ska till hans föräldrar på middag ikväll eftersom de inte blev ngt i söndags då jag va så sjuk.

Vi hörs imorn, tips på va jag ska blogga om får ni gärna komma med så jag kan hålla igång den, har typ inget roligt att skriva om..


Bilden är från nov strax efter att hon hade kommit hem :)

Inge kul :(

När jag va på väg ut till stallet idag så ringde Izza och berättade att C va svullen i hö bakben. Kommer ut och ser direkt att hon har rätt, tyvärr :( Fanns inget sår lr ngt annat så vete sjutton va hon har gjort.. Lindade henne bak innan jag åkte hem så vi får se hur de ser ut imorn :/

Alltid är de ngt, i lr utanför hästlivet :(


Vet inte riktigt..

Vet att de inte hänt ngt här senaste veckorna men de har vart lite upp och ner.

Förra veckan hände en tråkig sak som drog mig lite ur balans och fick mig att tänka ordentligt, hur fort allt kan gå, hur mkt man tar för givet, på en sek kan allt ändras.. Ta vara på dom ni har omkring er vill jag bara säga <3

Allt de där ledde iaf till att Collina fick vila + att hon slog över i ridhuset under longeringen vilket hon iofs inte tog skada av tack och lov!
Sen den här veckan blev jag dundersjuk med förkylning, huvudvärk, feber ont i kroppen osv och nu idag har även hostan kommit, jippie..

Idag ligger jag nermyst i soffan med lilla voffi och kollar på Breaking dawn och dricker varm o'boy :) Arvid ligger i sovrummet och kollar ngn serie på andra datan, fick han att kolla på filmen i typ 20 min sen gav han upp haha ;p

Bilden på mig och Collina är tagen strax efter vi kom hem från Thailand :)


RSS 2.0