FUCK the reality

Lyyycka!!!!

Ååh lyckligaste dagen på länge!!
Hoppas allt går i lås nu :D


Lycka!!!


Foderstat, ridning osv.

Emelie om Till anonym:
Kan du inte skriva om va collina äter för foder? hur du rider lite typ om du mest rider ut eller på banan? Lite konstigt kanske men jag tycker sånt är kul att läsa om hihi xD Glad för din skull också att du har fått tillbaka henne :)
Kram E


Hej! Självklart kan jag göra de!
Passade nämligen på att fota lite bilder till de igår n
är jag va i stallet :)

Frukost:
5 dl Mustang havrefri pellets
2 Morötter
1 Äpple


Insläpp:
7,5 dl Lucernpellets (blöts upp innan)
5 dl Betfor (blöts upp innan)
2 Morötter
1
Äpple


Kv
äll:
1 Kg Mustang havrefri pellets
2 Morötter
1
Äpple


:
Morgon 1 kg
Lunch 2,5 kg
Insläpp 2,5 kg
Kväll 4 kg

Boxen:
Under: Tjock torvbädd
Över: Spån lr/och torv (varierar)


Hagen:
Collina går i en egen hage med h
ästar runt omkring sig mellan 9 - 15 (beror självklart på vilken tid jag är där och rider)


Ridningen:
Varierar väldigt mkt men försöker rida ut 2-4 ggr i veckan och ridhuset 3-5 ggr i veckan. Så de brukar bli klättring 1 gng i veckan sen blir de såklart dressyr, markarbete, hoppning, jogging och sträckgalopp och nånstans där imellan brukar de bli en vilo/skrittdag.









Update

Ska alldeles strax åka till stallet för har insläppet idag så tänkte att både Collina och Asterix får komma in lite tidigare från de här äckliga vädret (snöblandat regn) så dom hinner torka lite först.

Collina och jag hopptränade i torsdagskväll för Jessica, första träningen på 1,5 år så jag va lite nervös och vart lite frustrerad imellanåt men Collina skötte sig bra, jättefina och runda språng som inte alls alltid är en självklarhet för henne men Jessica va nöjd med min ridning även om jag sj inte riktigt va de till 100%. Jag är så himla självkritisk och ställer alldeles för höga krav på mig sj, måste verkligen jobba på de + min prestationsångest :/

Iaf så vilade hon igår för hon har gått så bra hela veckan. Idag ska jag skritta och trava henne lite lugnt i ridhuset bara :)

Asterix (ny häst) ska jag också in iridhuset med, första gng vi ska jobba där uppe ensamma, blir lite longering lr att släppa han lösa där uppe så han får rasa av sig all energi, ska låta han göra de några dagar nu först innan jag sitter upp på han första gng :) Bilder kommer ikv, på båda hästarna!

Underbara älskade <3

Vilken jävla stjärna till häst jag har!! Idag va hon värd sin vikt i guld x1000 :'D
De tog bara 4 år för poletten att trilla ner men bättre sent än aldrig och idag visade hon verkligen att varenda droppe blod, svett och tårar under årens lopp har varit värt de!
För 4 år sen kunde jag aldrig ens drömma om att rida ett sånt här pass på henne med den känslan jag hade idag!
Och då ska ni veta att de va DRESSYR vi red idag :D Sjukt nöjd och stolt över min häst och mig sj också idag för omväxlings skull :')
Har en film som är filmat från ridhussargen, lite suddigt men kan slänga ihop en film tills imorn lr ngt om ni vill se hur sjuuuukt fin hon va? :)

Bild från igår


Stövlar

Kom på att jag har ju glömt att visa mina nya stövlar som jag köpt, va och hämtade ut dom i torsdags :)

Verkligen inga rättvisa bilder ska fixa bättre i veckan som kommer :p


Äckelhezt

Hade utsläppet igår så kom till stallet runt 8.15 och hästarna ska ut vid 9 typ så jag gjorde iordning Colis för en ridtur. Tog in henne i boxen medans jag tog en fika sen med en i stallet.
Kommer tillbaka 15 min senare och då har hästjäveln har rullat sig i den ännu omockade boxen!!! Kiss och bajsfläckar överallt..
Så de blev ingen morgontur utan de va bara att tvätta rent fläckarna och på med täcke och torka. Mockade och allt så under tiden och hon va så jääävla arg för hon fick stå sj inne men jaa hon hade bara sig sj att skylla ;)
Ser nästan ut som att hon skäms haha


Kom iväg så småningom iaf så de blev först 25 min ner mot vägen fram och tillbaka. Hoppade av nere vid vägen för att kolla när min buss hem gick och såg hur alla som körde förbi kollade som faan, måste sett ut som att jag väntade på bussen med Colis haha ;D
Avslutade på ridbanan i 25 min och hon va så jäääävla fin, vart typ tårögd över känslan :')
Så glad att jag red igenom henen ordentligt i förrgår när hon satt fast lite i vänster i trav och galopp.
Colis känns verkligen mer fantastisk att rida för varje dag som går - underbara häst

Kärleken till hästar

Kommer a l d r i g förstå hur man i n t e kan älska dessa vackra underbara djur!


Jag uppskattar varje sekund med Collina, speciellt efter att ha haft henne utlånad i 14 mån. Älskar verkligen min häst av hela mitt hjärta, jag är ingenting utan henne!

Tack för att du finns, min fina fina lilla häst

Till anonym

Tycker synd om dig med ip-adressen 81.231.72.29, du kan faan inte ha ngt roligt liv! Regelbundna negativa och nedlåtande kommentarer i min blogg, alltid anonymt. Aja så länge de hjälper dig att sova gott om natten så, grattis till dig!

Svin

Så sjukt hur fort allt kan vända. Hänt lite skit nu på kvällen som tryckt ner mig riktigt ordentligt så säger FUCK YOU åt den här kvällen och lägger mig i sängen med min aunderbara lilla voffi ♥ och kollar på Twilight - Breaking dawn innan jag somnar.

Imorn är de upp tidigt igen, hjälper Izza att släppa ut alla hästarna på mornarna medans Jessica är utomlands så de är därför stallet blivit på mornarna under veckan som varit och nästa. Fast de är skönare så tycker jag, nästan aldrig folk där ute då också så bara tid att spendera med bästa Colis :)

Mina underbara djur - ni är min livskraft







Film från hoppningen

Som jag lovade, här är filmen från hoppningen i fredags :)


Film från markarbetet

Här kommer filmen från markarbetet i torsdags :) Har inte hunnit fixa filmen från hoppningen än så den dyker upp under morgondagen, kanske hinner imorn bitti innan jag drar till stallet :)

Va jättenöjd med henne här, ser ut och känns som en helt annan häst när hon är såhär. Min underbara lilla häst - k ä r l e k


Hoppat

Japp, de tog ju typ bara 1 mån för mig att samla ihop tillräckligt med ork för att bygga fram lite hinder - och jag ska föreställa hoppälskare? Haha!

Jaja igår blev de först markarbete och sen idag blev de hoppning. Hon har motionerats riktigt ordentligt under veckan så hon har vart så lugn och fin så :D Superroligt!

Har filmer från både igår och idag, vill ni se? :)

Print från idag


RSS 2.0